Välkommen till Fredriksborg

Film om Fredriksborg Hotell                              

Film om Fredriksborgs Historia

Fredriksborg Hotell är beläget längst ut på Norra Värmdö i Stockholms skärgård, en halvtimme från stan, Här finns historia, idyll, och en oslagbar utsikt över Solöfjärden och Oxdjupet. Här kan man njuta av såväl lugnet som skådespelet på vattnet med båtar och stora kryssningsfartyg som passerar tätt förbi,

Fredriksborg har en anrik och viktig historia. Med sitt strategiska läge var det här Stockholm och Sverige skulle försvaras mot angripande fartyg.

Fredriksborgs Fästning uppfördes 1724-1735 och är beläget 40 meter över Oxdjupet. Med sina 52 meter i diameter, fyra våningar och 45 kanoner var det en av sin tids modernaste befästningar. Den kompletterades invid sundet med ett strandbatteri, som med sina båda kanontorn, s.k. Kaponjärer och ytterligare ca 40 kanoner och mörsare kunde användas för närstrider mot fartyg. Den norra kaponjären finns fortfarande bevarad idag.

Nu nästan 300 år senare är det dags för Fredriksborg att fylla ett helt annat syfte - Efter en omfattande och varsam renovering av Stenkasernen från 1751, kunde Fredriksborg Hotell öppnas 2013. 

Intill byggdes ett orangeri, och sommartid finns uteservering i den intilliggande trädgården. Det finns även en stor brygganläggning nere vid vattnet, samt egen gästhamn för fritidsbåtar.

Under perioden maj-september är fästningen öppen för gäster och turister. Vyn från dess utsiktstorn med en återskapad optisk telegraf, är storslagen.

Varmt välkomna till Fredriksborg, det lilla personliga hotellet i en oslagbar miljö. Här kan ni äta gott, sova gott eller helt enkelt bara ha det gott!

Våra paket

Se alla våra paket