Hotell

Fredriksborgs Hotell skapas 2013-2015 i de två gamla 1700-tals officersbostäderna.

Hotellet som är statligt byggnadsminne står på historisk mark och bjuder på rustik, hemtrevlig miljö med makalös utsikt från norr till söder och sol hela dagen – avskilt, idylliskt och med närmast total tystnad för den som vill sova med öppet fönster sommartid.

Fredriksborg är platsen för att koppla av, njuta av natur, god mat och mysig miljö.

Läs mer om hotellet

Ett rum för varje sinne

Våra utvalda rum

Dubbelrum

Våra ordinarie dubbelrum är alla pietetsfullt renoverade för att behålla sin ursprungliga charm och passa husets karaktär.

Boka rum

Vindsrum

Vindsrummen har byggts och inretts i den del av byggnaden som tidigare var råvind. De har en lite mer modern känsla och inredning.

Boka rum

Premium med egen ingång

Dubbelrum med egen ingång och härlig havsutsikt. Utanför rummen finns utemöbler där man kan sitta och njuta av solnedgången.

Boka rum
Se alla våra rum

Fredriksborg har totalt 15 rum med 30 bäddar i två byggnader. Alla rum byggdes 2013-2015 men med bevarad äldre stil med tidstypiska färger. Alla rum har moderna badrum med golvvärme och dusch eller badkar. Hårfön och badrockar finns, liksom vägg-TV och fri WiFi. Officersboställets rum har egen ingång i markplan. Stenkasernen saknar hiss.

Frukostbuffé är inkluderad i rumspriset och står framdukad kl. 08:00-10:00.

Incheckning sker fr.o.m. kl. 15:00, och utcheckning senast kl. 11:00. Finns särskilda önskemål, vänligen fråga vid bokning.

För extra säng debiteras 500 kronor för vuxna och 250 kronor för barn upp till 12 år, vilket inkluderar frukost. Barn under 2 år gratis. Alla rum rymmer inte extrasäng. Vänligen var noga att meddela/boka medföljande barn eller bebis.

På rummen finns flytande tvål, lotion, schampo och balsam från Grevinnans Rum – ett ekologiskt hudvårdsmärke som tillverkar allt för hand. Produkterna är veganska, utan palmolja och inga djurförsök har gjorts. Dessa kan köpas hos oss alternativt hela sortimentet via dess webbutik.

Handdukar, sängkläder, mattor och gardiner i rummen uteslutande tvättas med allergi- och parfymfria Svanenmärkta tvättmedel. Av allergiskäl kan vi tyvärr inte erbjuda hundrum.

Fredriksborgs är klassat som statligt byggnadsminne. Samtliga rum och allmänna utrymmen är strikt rökfria och ingen eld eller levande ljus får användas i rummen. Ej heller rödvin, mat eller annat som kan orsaka fläckar. Allt onormalt slitage, åverkan, rökning eller saknade prydnadsföremål faktureras gäst/kund. Hygienprodukter är inte för medtag, men säljes i receptionen eller av Grevinnans Rum.

Om Fredriksborg Hotell

Hela Fredriksborg är sedan 2002 statligt byggnadsminne. Statens Fastighetsverk renoverade pietetsfullt de gamla Officersbyggnaderna i samarbete med slottsarkitekt Sven Ahlsén. Utöver en omfattande teknisk renovering, lades stor estetisk omsorg på att bevara byggnadens tidstypiska detaljer. Man har använt gamla linoljefärger, tagit fram tidstypiska tapeter och i möjligaste mån bevarat äldre dörrar, och de kakelugnar som fanns i många rum i byggnaden, som tidgare bestod av sex lägenheter. Vid ombyggnaden skapades totalt tio rum i Stenkasernen. Rummen ligger på plan två och tre. Bottenvåningen består av kök, reception, lounge/frukostrum samt två matsalar. Byggnaden saknar hiss.

Intill huvudbyggnaden finns den ursprungliga officersbyggnaden i stockvirke, byggd ca 1724. Denna renoverades på 1990-talet och gjordes om till fem hotellrum år 2015, då även en stor terrass mot Oxdjupet anlades. Samtliga dessa rum ligger i markplan och är lättillgängliga. Även dessa rum är tidstypiskt inredda. Badrummen är helt nya och alla rum har dusch, alternativt några med badkar, och golvvärme. Vägg-TV finns i alla rum, samt fri WiFi.

Utöver dessa byggnader finns ett stort orangeri som uppfördes 2013, och rymmer 20-30 matgäster. Intill huvudbyggnaden finns sommartid ett eventtält för bröllop och andra större arrangemang och rymmer upp till 100 sittande. Nere på bryggan kan servering sommartid, eller ex brudskål och liknande, ordnas från pentryt i det s.k. Corps de Garde-huset

Till oss är alla välkomna för att uppleva lugnet, utsikten, charmigt boende och god mat. Oavsett om ni vill äta lunch, middag eller bara ta en fika. Se även öppettider under lågsäsong sep-maj. Oavsett vad ni väljer så kommer det att vara tillagat med de bästa råvarorna i kombination med en kärlek för mat i alla dess former.