Restaurang

Se våra menyer längre ned på sidan.

Vi lägger stor vikt på bra mat, bra råvaror och duktig kökspersonal. Matbröd och bakverk bakar vi själva. Särskilda menyer inklusive vegetariskt och veganskt kan komponeras för grupper, event och särskilda tillfällen. Vi har alltid vegetariska alternativ. Vänligen meddela oss om allergier.

Frukost kl. 08-10
En god frukost är viktig och består av många alternativ. Varma alternativ med ägg och bacon och pannkakor och vi kokar gröt på beställning. Ej boende gäster är välkomna att boka frukost senast dagen innan. Frukost för externa gäster kostar 185 kr (90 kr för barn 2-12år, gratis för barn under 2år)

Lunch & Fika kl. 12-16
Dagligen 1jun-31, samt helger i maj och september. Lunch beställs i receptionen och vi serverar till Ert bord. Ingen bordsbokning, men vi ser till att det finns plats i hotellet, orangeriet och utomhus. Vänligen meddela oss dock gärna på förhand om ni är en större grupp.

Middag från kl. 18
Köket stänger kl. 21 och restaurangen kl. 22 (sommartid kl. 23). Vänligen boka bord om ni inte är hotellgäst.

Torsdagar 27 jun – 15 aug har vi grillkvällar med livemusik
Se Aktuellt. Grillmenyn ersätter då ordinarie à la carte. Start kl.18 på uteterassen där kocken grillar kött, fisk, vegetariskt, så mycket man orkar äta, följt av kvällens dessert.

Hotellets reception håller öppet till kl. 22 (Sommartid kl. 23)
Kontakta oss för alla typer av frågor eller önskemål. Några hotellrum ligger ovanpå matsalen men vi gör allt vi kan för att alla ska trivas.

Julbord
serveras under perioden 22 nov – 21 dec 2024. Torsdag-söndag för enskilda och även måndag-onsdag för grupper med möjlighet till chambre separee eller hyra hela hotellet. Julmat ersätter ordinarie à la cart. Grupp kan beställa annan meny än julbord. Bokning kan göras hela året. Läs mer här, julbordspaket

För bordsreservationer eller frågor vänligen kontakta oss på 08-541 380 50 eller info@fredriksborghotel.se. 

Våra menyer

Vi serverar lunch och fika från fredag till måndag mellan kl. 12 – 16.

Middag, á la carte, kan avnjutas torsdag till söndag från kl. 18

Lunchmeny

12:00 - 16:00

  • Räkborg229 kr
    200 gr. handskalade räkor på egenbakat rågbröd med majonäs, ägg, citron, sallad mm.
  • Skeppartallrik149 kr
    Inlagd stekt strömming, kokt potatis, örter och brynt smör och hårt bröd
  • Raggmunk med fläsk159 kr
    Rårörda lingon och råkost
  • Raggmunk utan fläsk (V)139 kr
    Rårörda lingon och råkost
  • Foccaccia (V)139 kr
    pesto, soltorkade tomater, mozzarella, ruccola
  • Falafel (VG)(GF)135 kr
    med ungsrostad sötpotatis, blandsallad, paprikakräm och rostade frön
  • Pannkakor (V)135 kr
    5 st med grädde & egengjord sylt

För våra små gäster

  • Pannkakor (V)95kr
    3 st med grädde och egengjord sylt
Barnmeny gäller för barn upp till 12 år.

(V) - Vegetarisk
(VG) - Vegansk
(GF) - Glutenfri

Tillbehör kan ändras något beroende på tillgång.
Vid allergier, vänligen meddela eller fråga personalen så hjälper vi till.

Kvällsmeny

från 18:00

  • Skagentoast159 kr / 265 kr
    sikrom, picklad rödlök, dill och citron
  • Burrata145 kr
    tomatsallad med basilika
  • Charkuterier155 kr
    ufttorkad skinka, salami, marinerade oliver
  • Vitlöksbröd (V)55 kr
  • Kalventrecote - helstekt (GF)375 kr
    klyftpotatis, rödvinssås, primörer
  • Ugnsstekt röding (GF)365 kr
    dillslungad potatis, primörer, romsås
  • Fredriksburgare285 kr
    högrevsburgare 160gr, hamburgerbröd, krispsallad, cheddarost, vår egen dressing och klyftpotatis
  • Bakad sötpotatis (V)265 kr
    paprikakräm, rostade valmötter, labnehbollar och gyllene pärlcouscous
  • Ugnsrostad kycklinglårfilé245 kr
    klyftpotatis och tzatziki
  • Chokladtårta (GF)135 kr
    med lättvispad grädde
  • Blåbärsglass (GF)125 kr
    lemoncurd, grädde och karamelliserade nötter
  • Affogato (GF) 105 kr
    – begränsad tillgång -
    dubbel espresso med vår egengjorda kaffeglass och karamelliserade nötter
  • Citronsorbet (VG, LF)135 kr
    toppas med prosecco
  • Sorbet (VG, LF, GF)90 kr
  • Ostmakeriets ostbricka för två269 kr
    Rindö mejerskans val av tre sorters ost, fröknäcke och marmelad från Nora gård
Tillbehör kan ändras något beroende på tillgång.
Vid allergier, vänligen meddela eller fråga personalen så hjälper vi till.

Hotellet

Hotellbyggnaden har plats för ca 50 gäster uppdelade i två matsalar – Salen och Hårlemanska rummet. Ett tredje rum, Spisrummet, av loungekaraktär ligger intill.

Samma rum kan möbleras om till konferens eller användas som chambre separée för sällskap.

Orangeriet

Det mysiga Orangeriet används främst för lunch och middag och rymmer upp till 44 personer med långbord vid ex bröllop. Bar med kyllådor samt rejäl musikanläggning gör detta till en fantastisk festlokal och plats för dans när möblerna tas ut.

Orangeriet är uppvärmt, har mysig eldstad samt gasolvärmare och klarar normal vintertemperatur

Bryggan

Den stora anonbryggan eller s.k. Corps de Garde rymmer 100+ personer utan problem. Sommartid finns här servering av enklare rätter och dryck och bryggan möbleras med solstolar, säckar och cafémöbler.

Stentrappan leder ner till Oxdjupet. Vaktstugan har pentry och ett rum och kan serva med mat&dryck vid event, yoga, vigsel e.dyl.

Uteterassen

Lunch i solen, middag ljumma sommarkvällar eller BBQ med liveband på sommarens torsdagar. Sol hela dagen och storslagen utsikt från norr till söder gör den till platsen man aldrig vill lämna.

Tornet

Fästningens utsiktstorn är kanske Skärgårdens mest unika ”chambre separée” 60 m.ö.h. på toppen av Sveriges en gång starkaste fästning har man milsvid utsikt åt alla håll och kan beskåda en oslagbar solnedgång. Värmelampa, filtar och middagsmusik höjer mysfaktorn när solen sjunker ner i Trälhavet.

Tältet

Bröllops och eventtältet har trätrall med tyger vid väggar och i tak och. Långsidan mot solnedgången är transparent och fråndragbar.

Ytans 150kvm rymmer ca 120 personer med runda bord och 150 med långbord med utrymme kvar för scen e.dyl. 3fas el eller gasolvärmare finns för snabb uppvärmning vid behov tidig vår eller sen höst.

Alternativ uppvisning till restaurangerna

  • Restaurangen i hotellbyggnaden.

    I hotellbyggnaden finns plats för ca 50 gäster uppdelade i två matsalar - Salen och Hårlemanska rummet. Ett tredje rum, Spisrummet, av loungekaraktär ligger intill.

    Intill hotellbyggnaden har vi sommartid även ett stort eventtält med plats för uppåt 100 personer, och lämpligt för exempelvis bröllop.

  • This is just a placeholder headline, we will replace it soon.

    Vårt härliga orangeri med fantastisk utsikt över fjärden, håller sig varmt långt in på hösten. Här kan man äta lunch (beställs i receptionen) eller middag. Orangeriet kan abonneras och lämpar sig för sällskap på upp till ca 44 personer beroende på möblering och exempelvis för kalas och bröllopsmiddagar.

  • This is just a placeholder headline, we will replace it soon.

    På vår stora brygga kan ni njuta av solen och närheten till alla de båtar som passerar i Oxdjupet. Observera att toalett endast finns uppe vid huvudbyggnaden. Trapp ner till Oxdjupets vatten finns.