Restaurang
Menyer, se nedan.
Vi lägger stor vikt på god mat, bra råvaror och duktig kökspersonal. Matbröd och bakverk bakar vi huvudsakligen själva. Särskilda menyer inklusive vegetariskt och veganskt kan komponeras för grupper, event och särskilda tillfällen. Vegetariska alternativ finns. Meddela oss alltid om allergier.
Frukost
Serveras kl. 08-10. Inkluderad i rummet. Hotellfrukost med varma alternativ med ägg, bacon, toast, pannkakor och vi kokar gröt på beställning. Ej boende gäster kan boka frukost – 185 kr (90 kr för barn 2-12år, gratis för barn < 2år)
Lunch & Fika
Dagligen 29 maj – 31, samt helger övrig tid, utom i lågsäsong okt-påsk. Lunch beställs i receptionen och vi serverar till ert bord. Ingen bordsbokning, men meddela gärna på förhand om ni är en större grupp, och ev. förbeställ så kan vi serva gruppen snabbare.
Middag från kl. 18
Dagligen 29 maj – 31 aug samt helger övrig tid. Köket stänger kl. 21 och restaurang/hotell kl. 23 sommartid och 22 övrig tid. Vänligen boka bord om ni inte är hotellgäst.
Torsdagar sommartid har vi grillkvällar med livemusik
Se Aktuellt. Grillmenyn ersätter då ordinarie à la carte. Start kl.18 på uteterrassen där kocken grillar kött, fisk, vegetariskt, så mycket man orkar äta, följt av kvällens dessert.
Hotellet/reception öppet till kl. 23 sommartid, 22 övrig tid.
Kontakta oss för alla typer av frågor eller önskemål. Några hotellrum ligger ovanpå matsalen men vi gör allt vi kan för att alla ska trivas.
Julbord 2025
serveras, och ersätter ordinarie à la carte meny, perioden 29 nov – 21 dec. Torsdag-söndag för enskilda och även måndag-onsdag för grupper – med möjlighet till chambre separée eller hyra hela hotellet. Grupp kan beställa annan meny än julbord om så önskas. Läs mer här, julbordspaket
För bordsreservationer eller frågor vänligen kontakta oss på 08-541 380 50 eller info@fredriksborghotel.se.
Våra menyer
Vi serverar lunch och fika från fredag till måndag mellan kl. 12 – 16.
Middag, á la carte, kan avnjutas torsdag till söndag från kl. 18
Lunchmeny
12:00 - 16:00
- .
- ..
För våra små gäster
- .
(V) - Vegetarisk
(VG) - Vegansk
(GF) - Glutenfri
Tillbehör kan ändras något beroende på tillgång.
Vid allergier, vänligen meddela eller fråga personalen så hjälper vi till.
LUNCH OCH FIKA SERVERAS HELGER I MAJ OCH SEPTEMBER OCH DAGLIGEN UNDER SOMMAREN.
Kvällsmeny
från 18:00
- Skagentoastsikrom, picklad rödlök, dill och citron
- Honungsrostade betor (GF, V)valnötsrullad labneh och rostade hasselnötter
- ..
- Vitlöksbröd (V)
- Hel ugnsstekt kalventrecôte (GF)rostad potatis, rödvinssås, primörer
- Veckans fisk (GF)dillslungad potatis, vitvinssås, forellrom och crudité
- Blomkålsstek (V)risoni, spenat, örtig smörsås och rostade hasselnötter
- ..
- Vaniljpannacottaapelsin i kryddig lag, madelskorpa
- Ljummen äppletarteletteäppelkompott, mandelmassa, vaniljglass
- ..
- Sorbet (VG, LF, GF)
- ..
Vid allergier, vänligen meddela eller fråga personalen så hjälper vi till.
Gäller fr.o.m. 2025-02-14, tills vidare. Vi reserverar oss för eventuella ändringar utifrån tillgång och säsong.

Hotellet
Hotellbyggnaden har plats för ca 50 gäster uppdelade i två matsalar – Salen och Hårlemanska rummet. Ett tredje rum, Spisrummet, av loungekaraktär ligger intill.
Samma rum kan möbleras om till konferens eller användas som chambre separée för sällskap.
Orangeriet
Det mysiga Orangeriet används främst för lunch och middag och rymmer upp ca 44-50 personer med långbord vid ex bröllop. Bar med kyllådor samt rejäl musikanläggning gör detta till en fantastisk festlokal och plats för dans när möblerna tas ut.
Orangeriet är uppvärmt, har mysig eldstad samt gasolvärmare och klarar normal vintertemperatur


Bryggan
Den stora kanonbryggan eller s.k. Corps de Garde rymmer 100+ personer utan problem. Sommartid finns här servering av enklare rätter och dryck och bryggan möbleras med solstolar, säckar och cafémöbler.
Stentrappan leder ner till Oxdjupet. Vaktstugan har pentry och ett rum och kan serva med mat&dryck vid event, yoga, vigsel e.dyl.
Uteterassen
Lunch i solen, middag ljumma sommarkvällar eller BBQ med liveband på sommarens torsdagar. Sol hela dagen och storslagen utsikt från norr till söder gör den till platsen man aldrig vill lämna.


Tornet
Fästningens utsiktstorn är kanske Skärgårdens mest unika ”chambre separée”! 60 m.ö.h. på toppen av Sveriges en gång starkaste fästning har man milsvid utsikt åt alla håll och kan beskåda en oslagbar solnedgång. Värmelampa, filtar och middagsmusik höjer mysfaktorn när solen sjunker ner i Trälhavet.
Tältet
Bröllops och eventtältet har trätrall med tyger vid väggar och i tak och. Långsidan mot solnedgången är transparent och fråndragbar.
Ytans 150kvm rymmer ca 120 personer med runda bord och ca 150 med långbord med utrymme kvar för scen e.dyl. 3-fas el eller gasolvärmare finns för uppvärmning vid behov tidig vår eller sen höst.

Alternativ uppvisning till restaurangerna
Restaurangen i hotellbyggnaden.
I hotellbyggnaden finns plats för ca 50 gäster uppdelade i två matsalar - Salen och Hårlemanska rummet. Ett tredje rum, Spisrummet, av loungekaraktär ligger intill.
Intill hotellbyggnaden har vi sommartid även ett stort eventtält med plats för uppåt 100 personer, och lämpligt för exempelvis bröllop.This is just a placeholder headline, we will replace it soon.
Vårt härliga orangeri med fantastisk utsikt över fjärden, håller sig varmt långt in på hösten. Här kan man äta lunch (beställs i receptionen) eller middag. Orangeriet kan abonneras och lämpar sig för sällskap på upp till ca 44 personer beroende på möblering och exempelvis för kalas och bröllopsmiddagar.
This is just a placeholder headline, we will replace it soon.
På vår stora brygga kan ni njuta av solen och närheten till alla de båtar som passerar i Oxdjupet. Observera att toalett endast finns uppe vid huvudbyggnaden. Trapp ner till Oxdjupets vatten finns.