Ett rum för varje sinne

Fredriksborg har totalt 15 rum med 30 bäddar i två byggnader. Alla rum byggdes 2013-2015 men med bevarad gammal stil med tidstypiska färger, Jugendtapeter bevarade kakelugnar mm. Alla rum har moderna badrum med golvvärme och dusch eller badkar. Hårfön och badrockar finns, liksom vägg-TV och fri WiFi i alla rum.

Frukostbuffé är inkluderad och står framdukad kl. 08:00-10:00.  

Incheckning sker fr.o.m. kl. 15:00, och utcheckning senast kl. 11:00. Finns särskilda önskemål, vänligen fråga vid bokning. 

De fem rummen i röda ”Officersbostället”, vår äldsta byggnad från ca 1724 har direktingång från terrass och egna utemöbler utanför varje rum.

De tio rummen i gula ”Stenkasernen” från 1751 ligger på våning två samt i vindsplanet. Hiss finns ej.

Extra säng inklusive frukost; 500 kronor.

Av allergiskäl kan vi tyvärr inte erbjuda hundrum.

På rummen finns flytande tvål, lotion, schampo och balsam från Grevinnans Rum - ett ekologiskt hudvårdsmärke som tillverkar allt för hand i Gränna. Produkterna är veganska, utan palmolja och inga djurförsök har gjorts. Dessa kan köpas hos oss alternativt hela sortimentet via dess webbutik.

Fredriksborgs är klassat som statligt byggnadsminne. Samtliga rum och allmänna utrymmen är strikt rökfria och ingen eld eller levande ljus får användas i rummen. Ej heller rödvin, mat eller annat som kan orsaka fläckar. Allt onormalt slitage, åverkan, rökning eller saknade prydnadsföremål faktureras gäst/kund. Hygienprodukter är inte för medtag, men säljes i receptionen. Tack på förhand. 

För att boka rum eller paket;  BOKA ONLINE

Enkelrum & Litet dubbelrum

Våra enkelrum och små dubbelrum är lite mindre till ytan än övriga rum, med en något smalare dubbelsäng. I övrigt är de lika charmiga och håller samma standard som våra större dubbelrum.

Läs mer

 

Dubbelrum

Våra ordinarie dubbelrum är alla pietetsfullt renoverade för att behålla sin ursprungliga charm och passa husets karaktär. Sju rum ligger i huvudbyggnaden, och ytterligare fem finns i den s.k. officersbostaden byggt 1721, i markläge utan trappor. Alla rummen är väldigt charmiga, och flertalet har strålande sjöutsikt.

Läs mer

 

Axel & Esters gemak

Detta är vårt största och finaste rum. Rummet har fransk balkong och en strålande utsikt över fjärden, orangeri, uteservering och fästning. Gemaket har utöver dubbelsäng med sänghimmel, en vacker sittgrupp, äldre skrivbord samt en stor äldre kakelugn. 

Läs mer

 

Våra Vindsrum

Vindsrummen har byggts och inretts i den del av byggnaden som tidigare var råvind. De har en något annan karaktär än övriga rum. De har en lite mer modern känsla och inredning men med tidstypisk stil. Då hotellet inte har någon hiss är dessa rum inte lämpade för gäster med svårigheter att gå i trappor.

Läs mer