Ett rum för varje sinne

Boka på BOKA ONLINE, under "Om Fredriksborg"

Hela Fredriksborg är sedan 2002 statligt byggnadsminne. Statens Fastighetsverk renoverade pietetsfullt den gamla Officersbyggnaden från 1751 i samarbete med slottsarkitekt Sven Ahlsén. Utöver en omfattande teknisk renovering, lades stor estetisk omsorg på att bevara byggnadens tidstypiska detaljer. Man har använt gamla linoljefärger, tagit fram tidstypiska tapeter och i möjligaste mån bevarat äldre dörrar, och de kakelugnar som fanns i många rum i byggnaden, som tidgare bestod av sex lägenheter. Vid ombyggnaden skapades totalt tio rum, varav två nya vindsrum på den tidigare råvinden. Rummen ligger på plan två och tre. Bottenvåningen består av kök, reception, lounge/frukostrum samt två matsalar. Byggnaden saknar hiss.

Intill huvudbyggnaden finns den ursprungliga officersbyggnaden i stockvirke, byggd 1721. Denna renoverades på 1990-talet och gjordes om till fem hotellrum år 2015, då även en stor terrass anlades. Samtliga dessa rum ligger i markplan och är lättillgängliga. Även dessa rum är tidstypiskt inredda. Badrummen är helt nya och alla rum har dusch, alternativt några med badkar. Vägg-TV finns i alla rum, samt fri WiFi.

Fredriksborg har totalt 15 rum, och räcker för 30 gäster. Utöver detta finns ett antal extraängar och babysängar. För extra säng debiteras 500 kronor för vuxna och 250 kronor för barn upp till 12 år, vilket även inkluderar frukost för den extra personen. Priserna nedan, per rumskategori, avser per natt och inkluderar 12% moms. Stor frukostbuffé ingår och serveras mellan klockan 08:00 och 10:00.

Observera att hotellet och rummen är statligt byggnadsminne och byggnaden är från 1751. Vänligen visa extra hänsyn och omsorg. Samtliga rum och allmänna utrymmen på Fredriksborg är strikt rökfria. Ingen eld eller levande ljus får användas i rummen, ej heller rödvin, mat eller annat som kan orsaka fläckar. Allt onormalt slitage, åverkan, rökning eller saknade prydnadsföremål kommer att faktureras gäst/kund. Tack på förhand för Er förståelse och respekt för detta.

Incheckning sker fr.o.m. kl. 15:00. Utcheckning senast kl. 11:00. Finns särskilda önskemål, vänligen fråga vid bokning. Se även öppettider under lågsäsong sep-maj. 

- Enkelrum: 1.250 kr

- Litet dubbelrum: 1.450 kr 

- Dubbelrum & VIndsrum: 1.750 kr

- Dubbelrum, panorama: 2.050 kr

- Axel & Esters gemak: 2.450 kr

Läs även om våra specialerbjudanden under "Weekend & Paket". 

Boka på BOKA ONLINE, under "Om Fredriksborg"

Enkelrum & Litet dubbelrum

Våra enkelrum och små dubbelrum är lite mindre till ytan än övriga rum, med en något smalare dubbelsäng. I övrigt är de lika charmiga och håller samma standard som våra större dubbelrum.

Läs mer

 

Dubbelrum

Våra ordinarie dubbelrum är alla pietetsfullt renoverade för att behålla sin ursprungliga charm och passa husets karaktär. Sju rum ligger i huvudbyggnaden, och ytterligare fem finns i den s.k. officersbostaden byggt 1721, i markläge utan trappor. Alla rummen är väldigt charmiga, och flertalet har strålande sjöutsikt.

Läs mer

 

Axel & Esters gemak

Detta är vårt största och finaste rum. Rummet har fransk balkong och en strålande utsikt över fjärden, orangeri, uteservering och fästning. Gemaket har utöver dubbelsäng med sänghimmel, en vacker sittgrupp, äldre skrivbord samt en stor äldre kakelugn. 

Läs mer

 

Våra Vindsrum

Vindsrummen har byggts och inretts i den del av byggnaden som tidigare var råvind. De har en något annan karaktär än övriga rum. De har en lite mer modern känsla och inredning men med tidstypisk stil. Då hotellet inte har någon hiss är dessa rum inte lämpade för gäster med svårigheter att gå i trappor.

Läs mer