Låt oss duka upp till bords

Se middagsmeny till vänster. Lunchmeny varierar med stående bl.a. Räkborgen 200g räkor, skeppartallrik, vegetariskt, pannkakor till barn mm.

God mat i trevlig miljö betyder mycker för en trevlig vistelse. Våra matsalar är relativt små, hemtrevlig och mysiga och vi lagar all mat från grunden med bra råvaror. Matbröd och bakverk bakar vi själva på plats. Särskilda menyer kan komponeras för grupper, vid kurser, konferenser och bröllop. Vi har alltid vegetariska alternativ. Vänligen meddela oss om allergier.

Frukost; kl. 08-10. Är Ni icke-boende men vill komma och äta en mysig hotellfrukost med utsikt över kryssningstrafiken så välkommen att kontakta oss, så ser vi till att frukosten räcker. Pris frukost 149 kr. Barn 2-12 år, 75kr.

Lunch & Fika kl. 12-16. (26maj-31aug, samt helger maj, sep) Vi serverar luncher, egenbakat fikabröd och allehanda drycker. Vi har lunchrätter såsom vår Räkborg (räksmörgås), vår Skeppartallrik (inlagd stekt strömming), olika sorters sallader och pannkakor. Vi har även dagens varma som varierar från dag till dag. Lunch beställs i receptionen och vi serverar till Ert bord. Vi tar inte bordsbokning annat än för grupp > 10 personer, men  vi har gott om sittplatser i hotellet, orangeriet och utomhus.

Middagsservering från kl. 18. Köket stänger kl. 21 och restaurangen kl. 22. Vänligen boka bord innan (Ej nödvändigt för boende)  Se meny för urval och priser.

På torsdagar i juli och augusti har vi grillkvällar med trubadur. Grillmenyn ersätter ordinarie meny. Start kl.18 på uteterassen där kocken grillar kött, fisk, vegetariskt, så mycket man orkar äta, följt av kvällens dessert.

Hotellets reception håller öppet till kl. 22 för den som önskar ta en drink i solnedgången eller bara sitta kvar vid bordet och prata. 

Obs att rökning utomhus inom serveringsområde inte är tillåtet. För rökare finns rökruta vid handikapparkeringen. Alkoholhaltig dryck får inte medtagas till den platsen. Alkohol får konsumeras på rummet men vi är glada om det sker med försiktighet, ex rödvin, då byggnaden är byggnadsminnesmärkt. Medhavd mat eller dryck är inte tillåten. Tack för Er förståelse.

För bordsreservationer kontakta oss på 08-541 380 50 eller info@fredriksborghotel.se Se även öppettider under lågsäsong sep-maj. Informera oss gärna om eventuella allergier eller liknande.

 

25nov - 18dec 2022 - JULBORD

Under denna period serveras vi endast julbord. Förbokad grupp/Konferens kan dock beställa annan mat. Julbord kan bokas redan nu. Se information under julbord & Paket. 


 

Hotellet

I hotellbyggnaden finns plats för ca 50 gäster uppdelade i två matsalar - Salen och Hårlemanska rummet. Ett tredje rum, Spisrummet, av loungekaraktär ligger intill.

Intill hotellbyggnaden har vi sommartid även ett stort eventtält med plats för uppåt 100 personer, och lämpligt för exempelvis bröllop.

 

Orangeriet

Vårt härliga orangeri med fantastisk utsikt över fjärden, håller sig varmt långt in på hösten. Här kan man äta lunch (beställs i receptionen) eller middag. Orangeriet kan abonneras och lämpar sig för sällskap på upp till ca 44 personer beroende på möblering och exempelvis för kalas och bröllopsmiddagar.

 

Bryggan

På vår stora brygga kan ni njuta av solen och närheten till alla de båtar som passerar i Oxdjupet. M.a.a. planerad ombyggnad invändigt av vaktstugan har vi inte servering här 2021. Observera att toalett endast finns uppe vid huvudbyggnaden. Trapp ner till Oxdjupets vatten finns.