Låt oss duka upp till bords

(För meny; välj "dold - menyer" till vänster.)

God mat i trevlig miljö är betydelsefullt för en trevlig vistelse. Våra matsalar är relativt små, hemtrevlig och mysiga, och våra kockar lagar all mat från grunden med de bästa råvarorna. Matbröd och bakverk bakar vi själva på plats.

För öppetider i lågsäsong v.v. se "öppettider". För företag/grupper har vi öppet och året runt, enligt övernskommelse.

Frukost; kl. 08-10. Är Ni icke-boende men vill äta en mysig hotellfrukost med utsikt över den täta kryssningstrafiken mellan ca kl 08 och kl 09, kontakta oss, så ser vi till att frukosten räcker. Pris frukost 149 kr. Barn 2-12 år, 75kr. Barn

Lunch & Fika kl. 12-16. (29maj-31aug) Vi serverar vällagade luncher, egenbakat fikabröd och allehanda drycker. Varierande meny i prisklass mellan ca 100-170 kr. Ex. Skeppartallrik, vår "Räkborg" med 200 g räkor, pannkakor för barnen mm. Lunch beställs i receptionen och kan ätas i matsal, på uteterassen eller i Orangeriet där utsikten är som bäst. Fri sittning vid lunch. Bord eller rum/lokal kan endast reserveras för grupper men vi hjälper gärna till med möblering om Ni vill sitta avskilt i dessa tider.

Bryggserveringen kl. 12-18. (Sommartid dagligen 27jun-9aug, eller i övrigt på beställning) Med fantastiskt läge precis vid vattnet ligger vår gemytliga bryggservering nere på 1700-tals bryggan "Corps de Garde". Här finns enklare rätter, fika, drycker inkl öl och vin mm. Mitt i Oxdjupet så man nästan kan ta på kryssningsfartygen när de passerar, och njuta av båtlivet. Cafébord, solstolar och säckar att sjunka ner i. Obs att toalett endast finns upp vid hotellet.

Middagsservering från kl. 18. Köket stänger kl. 21. Vi uppskattar om Ni bokar bord innan (Ej nödvändigt för boende)  Vällagad mat (se meny för urval och priser) Ni väljer var Ni vill sitta, så dukar vi där - Orangeriet, uteterassen eller i Salen i hotellet.

Obs. Torsdagar 2, 9, 16, 23, 30 juli samt 6 augusti har vi grillkvällar. Dessa ersätter ordinarie meny. Grillmeny är inkluderad för gäster med paket, och kostar 395kr för övriga gäster. Start kl.18 på uteterassen där kocken grillar kött, fisk, vegetariskt, så mycket man orkar äta, följt av kvällens dessert.

Hotellets reception håller öppet till kl. 22, men kan juni-augusti hållas öppet senare på förfrågan, för den som önskar ta en drink i solnedgången eller bara sitta kvar vid bordet och prata. 

Boende med paket, behöver inte boka bord för middag. Se "boka online" för våra paket som inkluderar trerätters middag för två med mera. Ring gärna för frågor eller särskilda önskemål, barnsäng e.dyl 

Obs att rökning utomhus inom serveringsområde inte är tillåtet. För rökare finns plats vid vår flaggstång med strålande utsikt. Alkoholhaltig dryck får inte medtagas till den platsen. Alkohol får konsumeras på rummet men vi är glada om det sker med omsorg, ex rödvin, då byggnaden är byggnadsminnesmärkt. Medhavd mat eller dryck är inte tillåten enligt alkohollagen. Tack för Er förståelse.

För bordsreservationer kontakta oss på 08-541 380 50 eller info@fredriksborghotel.se. Se även öppettider under lågsäsong sep-maj. Informera oss gärna om eventuella allergier eller liknande.

Ni kan läsa mer nedanför.

Hotellet

I hotellbyggnaden finns plats för ca 50 gäster uppdelade i två matsalar - Salen och Hårlemanska rummet. Ett tredje rum, Spisrummet, av loungekaraktär ligger intill.

Intill hotellbyggnaden har vi sommartid även ett stort eventtält med plats för uppåt 100 personer, och lämpligt för exempelvis bröllop.

 

Orangeriet

Vårt härliga orangeri med fantastisk utsikt över fjärden, håller sig varmt långt in på hösten. Här kan man äta lunch (beställs i receptionen) eller middag. Orangeriet kan abonneras och lämpar sig för sällskap på upp till ca 35 personer beroende på möblering och exempelvis för kalas och bröllopsmiddagar.

 

Bryggan

På vår stora brygga kan ni njuta av solen och närheten till alla de båtar som passerar i Oxdjupet. Sommartid finns bord, stolar och solstolar. I juli och en bit in i august har vi servering av enklare maträtter, dryck, hembakat med mera från vaktstugan på Corps de Garde-bryggan. Observera att toalett endast finns uppe vid huvudbyggnaden. Trapp ner till Oxdjupets vatten finns.