Låt oss duka upp till bords

Se middagsmeny till vänster. Lunchmeny varierar med stående bl.a. Räkborgen 200g räkor, skeppartallrik, kötträtter, vegetariskt, pasta, pannkakor till barn mm.

God mat i trevlig miljö betyder mycker för en trevlig vistelse. Våra matsalar är relativt små, hemtrevlig och mysiga och vi lagar all mat från grunden med bra råvaror. Matbröd och bakverk bakar vi själva på plats. Särskilda menyer kan komponeras för grupper, vid kurser, konferenser och bröllop. Vi har alltid vegetariska alternativ. Vänligen meddela oss om allergier.

Frukost; kl. 08-10. Är Ni icke-boende men vill komma och äta en mysig hotellfrukost med utsikt över kryssningstrafiken så välkommen att kontakta oss, så ser vi till att frukosten räcker. Pris frukost 149 kr. Barn 2-12 år, 75kr.

Lunch & Fika kl. 12-16. (29maj-31aug) Vi serverar vällagade luncher, egenbakat fikabröd och allehanda drycker. Varierande meny i prisklass mellan ca 100-170 kr. Lunch beställs i receptionen och vi serverar till Ert bord där ni väljer att sitta i matsal, på uteterassen eller i Orangeriet. Bord kan och behöver inte bokas till lunch och vi har gott om sittplatser i hotellet, orangeriet och utomhus.

Middagsservering från kl. 18. Köket stänger kl. 21 och restaurangen kl. 22. Vänligen boka bord innan (Ej nödvändigt för boende)  Vällagad mat (se meny för urval och priser) 

På torsdagar i juli och augusti har vi grillkvällar (med trubadur och olika landsteman för grillen). Dessa ersätter ordinarie meny. Start kl.18 på uteterassen där kocken grillar kött, fisk, vegetariskt, så mycket man orkar äta, följt av kvällens dessert.

Hotellets reception håller öppet till kl. 22,  (juni-augusti minst 23) för den som önskar ta en drink i solnedgången eller bara sitta kvar vid bordet och prata. 

Obs att rökning utomhus inom serveringsområde inte är tillåtet. För rökare finns rökruta vid handikapparkeringen. Alkoholhaltig dryck får inte medtagas till den platsen. Alkohol får konsumeras på rummet men vi är glada om det sker med försiktighet, ex rödvin, då byggnaden är byggnadsminnesmärkt. Medhavd mat eller dryck är inte tillåten. Tack för Er förståelse.

För bordsreservationer kontakta oss på 08-541 380 50 eller info@fredriksborghotel.se. Se även öppettider under lågsäsong sep-maj. Informera oss gärna om eventuella allergier eller liknande.

 

JULBORD 2021 

På Fredriksborg Hotell serveras förbokade julbord i skuggan av den mäktiga 1700-tals fästningen med fantastisk utsikt över Oxdjupet, skärgården och kryssningsfartygen som passerar. Du kan välja att bara äta hos oss, eller boka vårt julpaket med julmat, övernattning och mysig frukost dagen efter. (Se flik "Om Fredriksborg" och "Boka Online")

Julbord serveras 26 nov - 21 dec. Från 495 kr / person. Obs. Vi serverar endast julmat under denna period. För grupp som önskar sitta tillsammans vänligen kontakta oss per telefon eller Epost. Begränsat antal platser. 

Vi välkomnar er till bords där ni får avnjuta ett traditionellt julbord serverat som bordsbuffé - servering vid bordet och mat direkt från köket. Blir man mot förmodan inte mätt eller vill ha mer av någon särskild rätt så är det bara att be om mer.

Bordbuffé - Vi serverar all mat till Ert bord direkt från köket, och har gjort så sedan 2017. Vi serverar de kalla och varma på våningsfat i flera serveringar. Så mycket Ni vill och orkar äta. Utöver att maten alltid är fräsh direkt från köket och kommer direkt till er, blir det mindre spring, lugnare miljö och gästerna kan istället ägna tiden åt ert sällskap och umgås istället för att hämta mat.

Priser / Sittningstider
Ons     Kl. 12:00, 14:30 - 495kr. Kl. 17:00, 19:30 - 595kr
Tor-Sön    Kl. 12:00, 14:30 - 595kr. Kl. 17:00, 19:30 - 695kr
(Måndagar och tisdagar f.n. reserverat för större grupper / exklusivitet. Ev. överblivna sittningar de dagarna släpps senare. OBS. Grupp/Företag kan även boka julbord med eller utan exklusivitet tidigare än 26nov.
Kostnadsfri avbokning 48tim innan. För grupp >10, 1 vecka innan.

 


 

Hotellet

I hotellbyggnaden finns plats för ca 50 gäster uppdelade i två matsalar - Salen och Hårlemanska rummet. Ett tredje rum, Spisrummet, av loungekaraktär ligger intill.

Intill hotellbyggnaden har vi sommartid även ett stort eventtält med plats för uppåt 100 personer, och lämpligt för exempelvis bröllop.

 

Orangeriet

Vårt härliga orangeri med fantastisk utsikt över fjärden, håller sig varmt långt in på hösten. Här kan man äta lunch (beställs i receptionen) eller middag. Orangeriet kan abonneras och lämpar sig för sällskap på upp till ca 44 personer beroende på möblering och exempelvis för kalas och bröllopsmiddagar.

 

Bryggan

På vår stora brygga kan ni njuta av solen och närheten till alla de båtar som passerar i Oxdjupet. M.a.a. planerad ombyggnad invändigt av vaktstugan har vi inte servering här 2021. Observera att toalett endast finns uppe vid huvudbyggnaden. Trapp ner till Oxdjupets vatten finns.