Låt oss duka upp till bords

För meny se nedan på denna sida

God mat i trevlig miljö betyder mycker för en trevlig vistelse. Våra matsalar är relativt små, hemtrevlig och mysiga och vi lagar all mat från grunden med bra råvaror. Matbröd och bakverk bakar vi själva på plats. Särskilda menyer kan komponeras för grupper, vid kurser, konferenser och bröllop. Vi har alltid vegetariska alternativ. Vänligen meddela oss om allergier.

Frukost; kl. 08-10. Är Ni icke-boende men vill komma och äta en mysig hotellfrukost med utsikt över kryssningstrafiken så välkommen att kontakta oss, så ser vi till att frukosten räcker. Pris frukost 149 kr. Barn 2-12 år, 75kr.

Lunch & Fika kl. 12-16. (29maj-31aug) Vi serverar vällagade luncher, egenbakat fikabröd och allehanda drycker. Varierande meny i prisklass mellan ca 100-170 kr. Lunch beställs i receptionen och vi serverar till Ert bord där ni väljer att sitta i matsal, på uteterassen eller i Orangeriet. Bord eller rum/lokal kan i lunchtider endast reserveras för grupper men vi hjälper gärna till med möblering om Ni vill sitta avskilt i dessa tider.

Bryggserveringen kl. 12-18. (Sommartid dagligen 27jun-9aug, eller i övrigt på beställning) Med fantastiskt läge precis vid vattnet ligger vår gemytliga bryggservering nere på 1700-tals bryggan "Corps de Garde". Här finns enklare rätter, fika, drycker inkl öl och vin mm. Cafébord, solstolar och säckar finns. Obs att toalett finns endast uppe vid hotellet.

Middagsservering från kl. 18. Köket stänger kl. 21. Vi uppskattar om Ni bokar bord innan (Ej nödvändigt för boende)  Vällagad mat (se meny för urval och priser) Ni väljer var Ni vill sitta, så dukar vi där - Orangeriet, uteterassen eller i Salen i hotellet.

På torsdagar i juli och augusti har vi grillkvällar. Dessa ersätter ordinarie meny. Start kl.18 på uteterassen där kocken grillar kött, fisk, vegetariskt, så mycket man orkar äta, följt av kvällens dessert.

Hotellets reception håller öppet till kl. 22,  (juni-augusti minst till 22:30) för den som önskar ta en drink i solnedgången eller bara sitta kvar vid bordet och prata. 

Obs att rökning utomhus inom serveringsområde inte är tillåtet. För rökare finns plats vid vår flaggstång med strålande utsikt. Alkoholhaltig dryck får inte medtagas till den platsen. Alkohol får konsumeras på rummet men vi är glada om det sker med försiktighet, ex rödvin, då byggnaden är byggnadsminnesmärkt. Medhavd mat eller dryck är inte tillåten enligt alkohollagen. Tack för Er förståelse.

För bordsreservationer kontakta oss på 08-541 380 50 eller info@fredriksborghotel.se. Se även öppettider under lågsäsong sep-maj. Informera oss gärna om eventuella allergier eller liknande.
 

Hotellet

I hotellbyggnaden finns plats för ca 50 gäster uppdelade i två matsalar - Salen och Hårlemanska rummet. Ett tredje rum, Spisrummet, av loungekaraktär ligger intill.

Intill hotellbyggnaden har vi sommartid även ett stort eventtält med plats för uppåt 100 personer, och lämpligt för exempelvis bröllop.

 

Orangeriet

Vårt härliga orangeri med fantastisk utsikt över fjärden, håller sig varmt långt in på hösten. Här kan man äta lunch (beställs i receptionen) eller middag. Orangeriet kan abonneras och lämpar sig för sällskap på upp till ca 44 personer beroende på möblering och exempelvis för kalas och bröllopsmiddagar.

 

Bryggan

På vår stora brygga kan ni njuta av solen och närheten till alla de båtar som passerar i Oxdjupet. Sommartid finns bord, stolar och solstolar. I juli och en bit in i august har vi servering av enklare maträtter, dryck, hembakat med mera från vaktstugan på Corps de Garde-bryggan. Observera att toalett endast finns uppe vid huvudbyggnaden. Trapp ner till Oxdjupets vatten finns.