Om Fredriksborg Hotell

Byggnaden som idag hyser Fredriksborg Hotell uppfördes 1751. Det ritades av Sveriges dåtida mest tongivande arkitekt Carl Hårleman (1700-1753). Denne är mest berömd för slutförandet och interiören av Stockholms slott, men har även ritat ett stort antal andra slott och herresäten i landet. Han är känd för att ha tagit rokokostilen till Sverige och hade som överintendent och medlem i Vetenskapsakademin den högsta översynen för alla större byggnationer i landet. 

Statens Fastighetsverk genomförde, i nära samarbete med slottsarkitekt Sven Ahlsén, en noggrann och pietetsfull renovering av byggnaden och 2013 öppnades den som hotell - tekniskt sett modernare, men med den ursprungliga charmen bevarad. Många av rummen inhyser fortfarande kakelugn och inget rum är det andra likt.

Totalt finns 10 rum i huvudbyggnaden. Ytterligare 5 rum finns i den s.k. officersbostaden som uppfördes redan 1721, dvs innan fästningen. 1994 renoverades själva byggnaden av SFV och 2015 byggdes den om till fem nya charmiga hotellrum. Samtliga ligger i markplan med utgång till en stor terass som vetter mot Oxdjupet.

Utöver dessa byggnader finns ett stort orangeri som uppfördes 2013, och rymmer 20-30 matgäster. Intill huvudbyggnaden finns ett stort eventtält som huvudsakligen används för bröllop och andra större arrangemang och rymmer upp till 100 sittande. Nere på bryggan kan servering sommartid, eller ex brudskål och liknande, ordnas från pentryt i det s.k. Corps de Garde-huset

Till oss är alla välkomna för att uppleva lugnet, utsikten, charmigt boende och god mat. Oavsett om ni vill äta lunch, middag eller bara ta en fika. Se även öppettider under lågsäsong sep-maj. Oavsett vad ni väljer så kommer det att vara tillagat med de bästa råvarorna i kombination med en kärlek för mat i alla dess former.