Covid - säkerhetsinformation

Julbord, konferens, säkerhet och Covid.

M.a.a. regeringens och FHM’s nya direktiv sammanfattar vi dessa samt redogör för hur vi säkerställer en säker miljö på Fredriksborg under julbordssäsongen;

Restaurang

Restaurangbesök, konferenser eller andra icke-allmänna sammankomster omfattas inte formellt av max 8 personer vid allmän sammankomst men vi avråder från sammankomster med deltagare eller familj som annars inte träffas. 

Fredriksborg är litet och har därmed fördelen av att ha få gäster från olika sällskap. Vi har relativt små matsalar, vilket gör att man ofta kan ha egen matsal eller t.o.m. hela hotellet själv om man är många. Fråga oss gärna om bokningsläge och möjlighet till detta. 

Avstånd är det absolut viktigaste för att hindra smittspridning. Vi ber alla att respektera och tänka på detta under hela vistelsen här - för andra gästers skull liksom för vår personal. Vid behov kommer vi att påminna gäster om detta, för allas vår skull.

All servering hos oss sker såsom tidigare år till bords. Maten kommer direkt från köket, och vi fyller förstås på med det ni önskar mer av så alla blir mätta. Ursprungstanken var att hålla maten fräsch, minimera matsvinn och ge gäster tid att umgås istället för att behöva hämta mat själv. Detta år tillkommer fördelen av att det inte kan leda till trängsel om man skulle hämtat mat själv.

Vid julbord såsom allmän sammankomst gäller max 8 personer per bord. Stort avstånd mellan borden gäller vid olika sällskap, medan mindre tillåts om det är samma sällskap.

8 personer totalt gäller endast om man har framträdande på restaurangen. Vi har valt att inte ha det. Därmed gäller såsom tidigare inget maxtal besökare, utan detta styrs utav att vi kan planera för avstånd. Vi får färre platser att erbjuda vid varje sittning, så boka gärna så snart som möjligt om Ni önskar en specifik tid/datum.

Alkohol kan endast beställas fram till kl. 22:00, varefter restaurangen stänger kl. 22:30. Beställning, servering och förtäring av dryck i restaurangen måste ske till bords. Man kan före kl. 22:00 beställa dryck och ta med sig till rummet. Denna dryck får då endast förtäras på rummet.

WC och andra kontaktytor spritas frekvent. Vi vill be gäster med julbordspaket och eget rum att använda egna toaletter på rummet. (vilka spritas i samband med städning) För övriga har vi WC inomhus samt flera i separat byggnad och uppmanar gäster att utnyttja samtliga så att ev. kö undviks.

Konferens, Bröllop och privata fester

Dessa är som tidigare undantagna från 50- eller 8-gränsen. Som tidigare gäller här eget ansvar, använda stora ytor och att hålla avstånd. Samt en generell avrådan mot sammankomster med personer man annars inte frekvent umgås med. Vill man ha tillställning hos oss, önskar vi i samråd gå igenom upplägg, möblering mm, dvs hur säkerhet och avstånd upprätthålls, för gästers likväl som för personals skull.

Kontakta oss gärna för frågor.

Med dessa ”tråkiga” rader, är vi övertygade om att vi trots allt ska kunna få ett traditionsenligt och mysigt julbord med god mat, utan att utsätta oss för risk.

Vi hoppas få se er här ute innan jul eftersom Skärgården verkligen är rogivande året runt. Men oavsett, och till alla som har varit gäst hos oss under det här året, vill vi passa på att innerligt tacka för att Ni har besökt oss. I år har det betytt alldeles extra mycket, och vi ser fram emot både jul och framför allt ett nytt normalare år 2021, för oss alla. Tack!

Datum: 2020-07-02

Kommentera på Facebook